Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ! ...ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ !

τσουβαλάτα
 Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές.
 Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
 Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας.
 Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
 Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.
 Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας.
 

Eίμαι μπερδεμένος ή κάποιοι μας δουλεύουνε κανονικά?...

 
 
 
 
 
Δηλ. μέχρι να διοριστεί πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, ήτανε διορισμένος σύμβουλος του ΓΑΠ. σωστά? Δηλ. ο Παπαδήμος συμβούλευε τον ΓΑΠ για τις ενέργειες της κυβέρνησης που απέτυχε και απολύθηκε. Σωστά? Δηλ. τώρα ο απολυθείς από τον ΓΑΠ Παπαδήμος, θα κάνει από μόνος του, ότι μέχρι χθες συμβούλευε να κάνει η κυβέρνηση του ΓΑΠ που απέτυχε. Σωστά? Ρε είμαι μπερδεμένος ή κάποιοι μας δουλεύουνε κανονικά?...  

Ξανά στο ταμείο 7.000.000 ηλίθιοι φορολογούμενοι μέχρι να φτάσουν στη .. σφαίρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΥΣΤΟΥΛΑ. Δείτε τα δέκα χαράτσια που θα έρθουν μετά τις εκλογές

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέτει το νέο Μνημόνιο, μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 10 απανωτά χαράτσια.
Όπως γράφει σήμερα το protohema.gr, τα 10 χαράτσια, που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 8 με 9 δισ. ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι, περίπου, είναι τα εξής:


1. ΕΤΑΚ 2009: Αμέσως μετά το Πάσχα θα σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν μέχρι τον Ιούνιο.
2. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και ΦΑΠ 2011: Θα αποσταλούν το Μάιο σε 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων....3. ΦΑΠ 2012: Η εκκαθάριση θα γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2012


4. Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αυτό το χαράτσι για τα ακίνητα, σε πέντε δόσεις, από το Μάιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013.


5. Εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα του 2011: Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσει η εκκαθάριση στην οποία, φέτος , κρύβονται εκπλήξεις, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση. Επίσης, από φέτος δεν ισχύει το υψηλό αφορολόγητο για τις τρίτεκνες οικογένειες.


6. Τέλος επιτηδεύματος 2012: Από το καλοκαίρι και μετά και μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν οι 1 εκ. επιτηδευματίες, περίπου, το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για το 2012. Συγκεκριμένα, φέτος θα πληρώσουν 500 ευρώ, αντί 300 που πλήρωσαν πέρυσι, ενώ για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρύνονται με 300 ευρώ επιπλέον.


7. Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: Μετά το καλοκαίρι, μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η οποία ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κυμαίνεται από 1 έως 4% επί του δηλωθέντος.


8. Έκτακτη Εισφορά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα κληθούν να την πληρώσουν βάσει των νέων των αντικειμενικών αξιών, που θα αυξηθούν το καλοκαίρι.


9. Έκτακτη Εισφορά δαπανών διαβίωσης 2012: Θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι φέτος όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού Ι.Χ., σκάφη και πισίνες.


10. Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία 2009: Μέχρι το φθινόπωρο θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι αυτό όσοι κατείχαν την 1-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 . Θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.

skeftomasteellhnika

ΒΟΜΒΑ: Η τρόικα ζήτησε αναβολή των εκλογών καθώς τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν για συγκυβέρνηση!-BINTEO



Την αποκάλυψη την έκανε η δημοσιογράφος του 
ΣΚΑΙ Ελένη Καλογεροπούλου με ρεπορτάζ απο 'μέσα'. 
Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου 
δείχνουν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 
δεν μπορούν να σχηματίσουν συγκυβέρνηση ο
ύτε ενώνοντας τις δυνάμεις τους 
παρά τον άθλιο εκλογικό νόμο των 50 εδρών bonus για το πρώτο κόμμα 
και πλεόν οι πιέσεις της Τρόικας για αναβολή των εκλογών 
είναι παραπάνω απο έντονες.


Η εντολή της Τρόικας για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές 
είναι ξεκάθαρη και την έχουν αποδεχτεί και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος 
ασχέτως το τι λένε στους ψηφοφόρους τους. 
Το θέμα είναι οτι η Τρόικα δεν θέλει να ρισκάρει μη εκλογή των δυο μεγάλων κομμάτων 
και προτιμά να αναβληθούν οι εκλογές!

Θα τολμήσουν να το πράξουν άραγε;

«Αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ…»


«Ο δεύτερος θα ήμουν εγώ», έγραψε ο 77χρονος αυτόχειρας στο μήνυμα που άφησε.

Πολλοί διάβασαν το σημείωμα του τραγικού (ή ηρωικού) συνταξιούχου φαρμακοποιού, μα λίγοι στάθηκαν στις λέξεις που έβαλε σε παρένθεση.

Δεν ήταν μόνο ο φόβος μήπως καταντούσε να ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα. Ήταν κυρίως η ηλικία του που, όπως έγραψε στο σημείωμά του, δεν του έδινε...
τη δυνατότητα ατομικής δυναμικής αντίδρασης. Περίμενε κάποιο νεότερο να πάρει το καλάσνικωφ, και ο ίδιος θ’ ακολουθούσε δεύτερος!

Αλίμονο, όμως, αυτός ο πρώτος επαναστάτης δε φάνηκε ακόμη και ο 77χρονος (γιατί μας κρύβουν τ’ όνομά του;) χθες το πρωί έχασε την υπομονή του. Ίσως δεν είχε άλλα αποθέματα δύναμης για να περιμένει. Άλλωστε η ηλικία του δεν του έδινε πολλά χρονικά περιθώρια… Γι αυτό και η οικονομική εξόντωση των συνταξιούχων είναι ειδεχθέστατο έγκλημα. Διότι δεν έχουν περιθώρια χρόνου να ελπίζουν σε ανάκαμψη της οικονομίας για την αποκατάσταση του βιοτικού τους επιπέδου - αν βέβαια η ανάκαμψη έρθει ποτέ με τούτο το διεφθαρμένο και διχαστικό κυνοβολευτικό σύστημα διακυβέρνησης και την αδιέξοδη συνταγή λιτότητας που εφαρμόζει...

Κι επειδή οι συνταξιούχοι βρίσκονται στη δύση του βίου τους και οι φυσικές δυνάμεις τους έχουν εγκαταλείψει, δε μπορούν να ψάξουν για μεροκάματο ή να μεταναστεύσουν. Πρέπει απλά να σκύψουν το κεφάλι και να περιμένουν το μοιραίο μια ώρα αρχύτερα για να λυτρωθούν από την εξαθλίωση και την ταπείνωση, κυρίως όμως από το αίσθημα της αδικίας που τους πνίγει και τους κατακαίει τα σωθικά… «Επί 35 χρόνια πλήρωνα για μια αξιοπρεπή σύνταξη», έγραψε ο αυτόχειρας στο σημείωμά του.

Ώστε, λοιπόν, η πρώτη ερμηνεία της απονενοημένης πράξης του αυτόχειρα είναι ότι δεν έβλεπε φως στον ορίζοντα και είχε χάσει κάθε ελπίδα. Κι όταν η ελπίδα χάνεται, έρχεται η απόγνωση. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η ζωή είναι γλυκιά, ενώ ακόμη και η ίδια η αυτοκτονία προϋποθέτει δύναμη και θάρρος.

Ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος αυτόχειρας ήταν ένας ενεργός πολίτης, που όπως γράφτηκε λάμβανε μέρος στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων και στο κίνημα «Δεν πληρώνω», δεν είναι σίγουρο ότι ο 77χρονος αυτοκτόνησε απλά από απόγνωση και φόβο αντιμετώπισης των χειρότερων που έβλεπε να έρχονται. Η επιλογή της τοποθεσίας – απέναντι από το κυνοβούλιο των σάπιων – και ο αυτοπυροβολισμός δείχνουν ότι η αυτοκτονία του ήταν μια γενναία πολιτική πράξη αντίστασης για να στείλει ένα δυναμικό μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:

1) Προς τους σάπιους που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και ξεθεμελιώνουν βήμα-βήμα την Ελλάδα.

2) Προς τους νέους χωρίς μέλλον που τους καλεί να πάρουν τα όπλα.

Προσωπικά, αν και δε συμφωνώ με την αυτοκτονία καθεαυτή, στέκομαι με δέος μπροστά στη θυσία του αυτόχειρα. Διότι περί αυτοθυσίας πρόκειται. Στο σημείο που χύθηκε το αίμα του πρέπει να στηθεί μνημείο αντίστασης με τ’ όνομά του. Μακάρι το μήνυμα που ήθελε να στείλει να γίνει σπόρος που θα καρπίσει γρήγορα στις καρδιές των νέων για ν’ ανατρέψουν το σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και ν’ αποτρέψουν την περαιτέρω εξαθλίωση και ταπείνωσή τους, όπως και το ξεπούλημα της πατρίδας τους.

Ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές


Ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές
Μαζί με τα συλλυπητήρια για την αυτοκτονία του συνταξιούχου ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις προχώρησε σε μία δήλωση - πρόκληση ενόψει των εκλογών.
«Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στο δημοσιονομικό πρόγραμμα και είναι σημαντικό οι εκλογές να δώσουν την ευκαιρία για να κερδίσουν την εντολή» είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Ράις και πρόσθεσε: «όποιος κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει απόλυτα το πρόγραμμα».
Σε ερώτηση για το εάν οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την πορεία του προγράμματος ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε: «οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».
Συλλυπητήρια για τον συνταξιούχοΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι «λυπάται βαθύτατα» για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα.
«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.
Ο Ράις έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την αυτοκτονία και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.http://www.real.gr/

ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΚΧΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!!


σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δρούτσας ήταν ένας από τους εμπνευστές του Σχεδίου. Οι jeffrey, πάγκαλος, Ντόρα Μητσοτάκη είχαν δηλώσει την υποστήριξή τους.. Αυτά για όσους ξεχνούν
 
Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέραν αυτών που αποκαλύπτει το ίδιο το άρθρο των “Επικαίρων”. Έτσι ακριβώς εξηγείται και η τιμωρία μας ως λαού, που επιτρέψαμε να μας κυβερνήσουν αυτά τα υποκειμενα. Ψηφίσαμε με γνώμονα το “Λεφτά υπάρχουν” αντί να ψηφίσουμε με Εθνικό σκεπτικό. Όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Και εδώ, έρχεται σκληρό και αδυσώπητο το ερώτημα: Είναι δυνατόν καποιος που δεν αγαπάει την πατρίδα, την Ελλάδα μας, να αγαπήσει ΕΜΑΣ;
 
Να τελειώνουν επιτέλους οι διεθνιστικές αηδιολογίες. Στην Ελλάδα δεν έχουν θέση διότι.... ευδοκίμηση της Ελλάδας είναι ευδοκίμηση του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, των υγιειών στοιχείων της Γης Άντε για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.
olympia.gr