Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μέσα της Κρήτης προβάλουν ως λύση την...αυτονομία!! Καλουμε τους πατριωτες Κρητικους να βρουν και να τσακισουν τους ανθελληνες!!

Μέχρι τώρα το ζήτημα της δήθεν αυτονομίας της Κρήτης και του ανόητου εφευρήματος περί δημοψηφίσματος το 2013 κυκλοφορούσε σε διάφορα λαθρόβια μπλογκ, άντε και σε ορισμένους διαλόγους σχολίων. Η προβολή του "ζητήματος' εξαντλούνταν στην καροτσερί ενός 4Χ4 με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ως γνωστόν έφερε και ένα σταυρό κατά την σημειολογία της ημισελίνου της σουλτανικής επικυριαρχίας. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά. Το παιγνίδι -ποιων άραγε;- παίζουν ανοιχτά μέσα της Κρήτης!
Τα οποία μπορεί να μην έχουν ισχυρή πρόσβαση στην κοινή γνώμη, αλλά είναι στην αγορά, κινούνται και προβάλλονται ως ενημερωτικά! Και τώρα προπαγανδίζουν να κάνουμε...ομοσπονδιακό κράτος!

Και προτείνουν:"... να προκληθεί δημόσια διαβούλευση, ακολούθως δημόσια συζήτηση στα ΜΜΕ και πλήρης επικοινωνία και τέλος να στηθεί μια πανεπιστημιακή δημοσκόπηση. Αν μια τέτοια εμπεριστατωμένη έρευνα δείξει ότι η πλειοψηφία στην Κρήτη ζητά την ανεξαρτησία της, τότε το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικά επιβεβλημένο!" Ναι, το γράφουν ανοιχτά πλέον υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να σπάσει το κατεστημένο ορισμένων μέσων ενημέρωσης που στοχευμένα απαξιώνουν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ζητήματος"!


"Τα υπόλοιπα, όπως διαχείριση, συντονισμός, υλοποίηση και επιμέρους θεματοποίηση των νομικών και τεχνικών ζητημάτων είναι δουλειά των συντεταγμένων αυτοδιοικητικών οργάνων που θεσμικά μπορούν να προκύψουν μέσω εκλογικών διαδικασιών.

Το θέμα αξίζει λοιπόν την προσοχή μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατηγορούνται αυτοί που "διαπράττουν" αλλά αυτοί που τολμούν και μιλούν. Είθε να αλλάξει σύντομα αυτό και να βγούμε από τον λήθαργο που μας στρίμωξαν...

Και όλα αυτά ... όχι γιατί η ιστορία έγραψε, αλλά γιατί οι τρέχουσες «γκρίζες» πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μας το επέβαλλαν!!"

Το CRETALIVE δεν θα κάνει διαφήμιση στους προπαγανδιστές. Αλλά παρακολουθεί αυτή την αρθρογραφία και επισημαίνει τους κινδύνους να ολισθήσουμε σε μια...παραπατριωτική κατεύθυνση που στην ουσία υπονομεύει το μέλλον της Κρήτης, τη γυρίζει χρόνια πίσω και στο τέλος δεν σέβεται τους αιματηρούς αγώνες αυτού του λαού.

Τινος παιγνίδι παίζουν τελικά;

Κέρδισαν όλοι λαχείο εκτός από τον Μητσοτάκη

Φωτό: New York TimesΕχει το όνομα αλλά ατυχώς διατηρεί και όλες τις... συνοδευτικές ιδιότητες. Ελληνας, ονόματι Κωστής Μητσοτάκης, κάτοικος του χωριού Σοντέτο της Ισπανίας, ήταν ο μοναδικός που δεν αγόρασε από τον κερδοφόρο λαχνό που είχαν πάρει όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι και απέφερε στο μικρό χωριό των 70 νοικοκυριών 950 εκατομμύρια ευρώ.

Φωτό: New York Times
Ο Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μόνος από τους 250 κατοίκους του χωριού που δεν είχε αγοράσει λαχνό διότι οι κάτοικοι που πουλούσαν τους λαχνούς είχαν προσπεράσει το σπίτι του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» που αποκάλυψε και το θέμα.
Ο Κωστής Μητσοτάκης λέγεται ότι είναι κινηματογραφιστής και το ειδύλλιό του με μία Ισπανίδα τον οδήγησε προ ετών στο Σοντέτο, ένα μικρό χωριό σχετικά κοντά στη Βαρκελώνη.
Το ειδύλλιο δεν «περπάτησε», αλλά ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στο χωριό. Το Σοντέτο έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, διότι όλοι οι κάτοικοι, πλην ενός, είχαν αγοράσει μέσω ενός οικοδομικού συνεταιρισμού λαχνούς στο ισπανικό Λόττο, το Ελ Γκόρντο, κερδίζοντας 950 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για ποσό ρεκόρ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού, που έκανε όλους τους κατοίκους πλούσιους αφού το μικρότερο μερίδιο ήταν 130.000 ευρώ.