Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το δημοψήφισμα , η προδοσία, η παγίδα και τα σενάρια τους σε ότι και αν προκύψει!!

Πρόσεχε Ελληνα αυτή την στιγμή όλοι οι προβοκάτορες ,πράκτορες του πλανήτη θα προσπαθησουν να σε κάνουν να κοιτάς αλλού. ΔΕν τους νοιάζει το αποτέλεσμα γιατί και στις δυο περιπτώσεις έχουν σενάρια και σχέδια για τους σκοπούς τους. Άλλα κάπου εδώ πρέπει λιγο να δεις και το τι σημαίνει δημοψήφισμα , τι σημαίνει ένα ναι η ένα οχι !

Δεν σε ρώτησαν για τίποτα μέχρι σήμερα , ούτε για ένταξη , ούτε για συνθήκες , ούτε για μνημόνια, ούτε για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ούτε για το λουρί της μάνας!! Πως λοιπόν θελουν με ένα απλό ναι η όχι ΕΣΥ να πιστοποιήσεις και να νομιμοποιήσεις όλα τα παραπάνω? Πιστεύεις ότι μέσα σε ένα μήνα θα ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα ενημέρωσης σου για το τι σημαίνει μέσα η έξω από το ευρώ?Όχι βέβαια και σίγουρο είναι οτι θα συνεχίσουν να σε βομβαρδίζουν με προπαγάνδα!! Πριν λίγο βγήκε η νέα Δημοκρατία και δήλωσε οτι ο Gap παραμυθιασε τους Ευρωπαίους για το τι θελουν οι Έλληνες !! ΕΛΕΟΣ στην βλακεία θεέ μου...τον Gap περίμεναν οι Ευρωπαίοι για να γνωρίζουν τι ακριβώς παίζετε και ποιες είναι οι τάσεις ?? Μέχρι χτες ο Gap ήταν (και παραμένει) προδότης , έλα που σε λίγο θα δούμε σκηνικά που θα τον μετατρέψουν και σε ήρωα δημοκράτη!! Έλα που θα δούμε τους υπόλοιπους να υφαίνουν ένα εργακι τρελής φαντασίας!! Το θέμα Ελληνα δεν είναι τι τελικά θα σε ψήσουν να ψηφίσεις (γιατί για να ενημερωθείς πραγματικά ξέχνα το) το θέμα είναι αν θα καταλάβεις γρήγορα ότι όλο αυτό το φιάσκο της κρίσης , των προβλημάτων , των επαναστάσεων είναι ένα όμορφο γαϊτανάκι από σχεδιασμό για άλλους λόγους και στόχους!! Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν πεις ναι η οχι στο ευρώ άλλα αν θα πεις ναι η όχι στα παγκόσμια σχέδια τους! Είτε είσαι μέσα στο ευρώ είτε έξω το "λούσιμο"θα το φας!! Έχεις αναρωτηθεί αδελφέ μου γιατί τόσο καιρό και με όλο αυτό το παγκόσμιο ταρακούνημα ότι κάποια πολύ μεγάλη δύναμη κρατά σιγή ιχθύος? Έχει πέσει μέσα στον πατσά Γερμάνια,Γαλλία,Ιταλία,Αμερική,Ισπανία ούλοι μα ούλοι!! Η Αγγλία που στο διάολο είναι? Τι περιμένει ?... και μήπως θυμάσαι λίγο από την ιστορία ότι συχνά πυκνά στο τέλος η Αγγλία εμφανίζετε ως εθνοσωτήρ μετά από γενικό ξεπάστρεμα?
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν αρχηγό με ατσάλινα αρχίδια που θα την κάνει πραγματικά ουδέτερη προς όλους ! Θυμήσου τι σου γράφω αυτή την στιγμή , Η Ελλάδα πρέπει να αποτραβηχτεί από τα πάντα και από όλους μέχρι αυτοί να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους! Τι δουλειά έχουμε εμείς  Έλληνες να είμαστε σύμμαχοι με το 4 ραιχ? Από πότε εμείς μωρέ Έλληνες ήμασταν σύμμαχοι με τους κατακτητές!! Είναι καλύτερη η ντομάτα φυτευμένη στο χωράφι να τρώγεται ελεύθερα κάτω από ένα δένδρο παρά να την αγοράζεις φθηνά από το lidl και να την τρως με την eurogedfor (η όπως στο διάολο τη λένε) έξω από το σπίτι σου. Δεν φθάνει λοιπόν μόνο ένα δημοψήφισμα, αν ήταν δημοκράτες σωστοί θα έβαζαν ένα δημοψήφισμα με 100 ερωτήσεις!! Άλλα θέλουνε αλλού το πάνε και με πρώτιστο λόγο και σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων!! 
Σήμερα στις ρώσικες ειδήσεις (δορυφορικα) έλεγαν οτι ο Παπανδρέου θα ζητήσει τα λεφτα από τον πόλεμο στην Γερμανία!!! Και αν τα δώσει η Γερμανία θα πτώχευσή πρώτη!! Καταλαβαίνετε για το τι παραπληροφόρηση δέχεται κάθε λαός? Μπορείτε να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να βάλουν λαούς να μισούν ο ένας τον άλλο ?? Γνωρίζω ότι δεν το χωράει ο νους σας..και ότι θα το καταπιείτε δύσκολα αυτό που θα πω για να κλείσω, κάθε μέρα κοιτάω στον ουρανό και παρακαλώ για έναν άνθρωπο με αρχίδια ατσάλινα, ένα στρατιωτικό που θα πάρει το θάρρος να προστατέψει την χώρα μου κάνοντας ντου...και βγάζοντας μας από όλες τις συμμαχίες , από όλα τα συμβόλαια μέσα σε μια νύχτα(μην μου προσαψετε ονόματα ..είμαι πολύ πιο δημοκράτης από πολλούς..που ίσως να τους εκλέξατε και σαν εκπροσώπους σας). Χίλιες φορές μόνοι μας και ξανά από την αρχή ..άλλα όταν λέω μόνοι μας δεν εννοώ ευρώ και κουραμπιέδες...εννοώ μόνοι μας εντελώς ...για να ξαναδώσουμε σύντομα τα φώτα στον πλανήτη ...για να μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε από τον θάνατο πολλών ετών την πραγματική δημοκρατία!!

Και όμως το κράτος έχει λεφτά και χωρίς την 6η δόση

Παρά το γεγονός ότι την 6η δόση του δανείου θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να την έχει λάβει από το Σεπτέμβριο κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και την 7η σχεδιάζεται να την λάβει σε ένα μήνα η χώρα δεν φαίνεται να έχει καταρρεύσει οικονομικά ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις καταβάλλεται κανονικά.
Αυτό προκύπτει από την απλή εξέταση των δεδομένων και των γεγονότων διαψεύδοντας όλους αυτούς για περίπου δύο μήνες έλεγαν ότι αν δεν λάβουμε την 6η δόση η χώρα θα καταρρεύσει. Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν για την καταβολή των μισθών και συντάξεων μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο λόγος για την επάρκεια των χρημάτων παρά το γεγονός ότι δεν λάβαμε μέχρι στιγμής την 6η δόση είναι ότι οι εισροές στα κρατικά ταμεία από την έκτακτη εισφορά, από την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αλλά και από το τέλος ακινήτων που άρχισε να εισπράττεται έχουν αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα και διασφαλίζουν την κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους  τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα, δηλαδή Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το υπουργείο «Για όσο διάστημα η καταβολή των φόρων γίνεται απρόσκοπτα δεν θα αντιμετωπίσουμε άμεσο πρόβλημα», ενώ τεράστια σημασία έχει το γεγονός ότι  η κοινή γνώμη δεν πρέπει να τρομοκρατείται από σενάρια παύσης πληρωμών.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει ως «μαξιλάρι ασφαλείας» τόσο τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το οποίο δύναται να αντλήσει εκτάκτως περισσότερα από 1 δισ. ευρώ εφόσον χρειασθεί.

Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ΟΧΙ, όταν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Στην Ιταλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναίσθηση της αποστολής του και δεν είναι "Yesman" της κυβέρνησης, όπως κάπου αλλού. Έτσι  λόγω της αντίθεσης του του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δεν υιοθετήθηκε ένα ενιαίο νομοθετικό διάταγμα, άμεσης ισχύος για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση και θα αποτελέσουν πλήγμα για τη ζωή των πολιτών.
 
Ο Ιταλός Πρόεδρος, έχει καταστήσει σαφές ότι σε θέματα, όπως είναι το εργασιακό και οι συντάξεις, θα πρέπει να αναπτυχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο, με την συμμετοχή και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
η τροπολογία του νόμου οικονομικής σταθερότητας, στην οποία εντάσσεται μέρος των μέτρων που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε να λάβει, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, βασίζεται σε τέσσερις, κυρίως, άξονες:
 -Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων
 -Ιδιωτικοποίηση των εταιριών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως των αστικών μεταφορών)
 -Φοροαπαλλαγές για τα νεαρά ζευγάρια. 
-Πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. 

Στην συγκεκριμένη τροπολογία, όμως, που εγκρίθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργικό συμβούλιο της Ρώμης, δεν περιέχεται η μεταρρύθμιση των συντάξεων και ούτε η αλλαγή των κανόνων που καθορίζουν την αγορά της εργασίας.

Πρόκειται για θέματα που θα ενταχθούν, αργότερα, σε ειδικά νομοθετικά διατάγματα και σχέδια νόμου.

CNBC: "Αντί να συζητήσουν τα θέματά τους οι G20, ασχολήθηκαν πάλι με την Ελλάδα"

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, με πρώτο θέμα την "απόφαση-σοκ" του Έλληνα πρωθυπουργού, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Α. Μέρκελ και του Ν. Σαρκοζί, αναφέρει ότι η Σύνοδος των G20 στη γαλλική Ριβιέρα είχε ως στόχο να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος και τα βήματα για τη συγκράτηση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, αλλά τελικά αναγκάστηκε να ασχοληθεί με την Ελλάδα!

Δήλωση-κόλαφος Βενιζέλου για δημοψήφισμα!Αναμένονται εξελίξεις...


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Κάννες, όπου ακολούθησε τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο ότι ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης»!
Απορίας άξιο είναι τι θα πράξει τελικά ο πρωθυπουργός, με τόσες αντιρρήσεις που κλονίζουν το ενδοκυβερνητικό περιβάλλον, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Αν επιμείνει δεν αποκλείεται να έχουμε την Παρασκευή το βράδυ εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση από τα μέλη του κοινοβουλίου...

Ακολούθως παρατίθεται αυτούσια η δήλωση του Ε. Βενιζέλου:

«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
Η χώρα πρέπει να νιώσει ασφαλής και σταθερή κι αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είναι πράγματι ασφαλής και σταθερή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτό προέκυψε καθαρά χθες το βράδυ από τη συζήτηση στις Κάννες.
 
Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης.
 
Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόσταγμα.
 
Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:
 
Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.
 
Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».