Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ και στη Δυτική Θράκη υπάρχει Shale Gas… Πούλα... Πούλα...

Τα ελληνικά ΜΜΕ αποκρύβουν πολλά πράγματα ενώ φαίνεται ότι η ανάγκη επιβίωσης τα έχει κάνει φερέφωνα των τραπεζών. Καθημερινά βλέπουμε λάθος αξιολογήσεις θεμάτων που παραμορφώνουν τη σωστή ροή των ειδήσεων. Τα ελληνικά ΑΕΙ και φυσικά και αυτά τα οποία αφορούν τη δημοσιογραφία είναι από....
χρόνια σε λάθος κατεύθυνση. Πολλοί δημοσιογράφοι ζουν στον κόσμο τους.

Σε όλο το κόσμο τα διεθνή ΜΜΕ έχουν αναλύσει με παιδαριώδη αλλά ευκατανόητο τρόπο τι είναι Shale gas. Εχουν δείξει και χάρτες για τις θέσεις στις οποίες υπάρχει shale gas. Πολλές χώρες έχουν στείλει στην Αμερική τεχνικούς για να μάθουν πως γίνεται η εξόρυξη αυτής της μορφής φυσικού αερίου. Η εξόρυξη shale gas δεν είναι κάτι νέο στην Αμερική.
Eχει πέσει τόσο πολύ η τιμή του που πλέον το Κατάρ δεν μπορεί να πουλήσει εκεί. Έτσι συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να το εξάγει στην Ευρώπη.

Μετά την ανάπτυξη της εξόρυξης του shale gas στις ΗΠΑ, εκρίθη αναγκαίο να γίνει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων shale gas στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη γενικότερα. Αυτό έγινε εφικτό μετά την ανάπτυξη τεχνικών οριζόντιας εξόρυξης φυσικού αερίου και διάσπασης των πετρωμάτων με νερό σε πίεση και διαλυμένα χημικά μέσα σε αυτό.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η εκμετάλλευση του shale gas (φυσικό αέριο φυλακισμένο ανάμεσα στα πετρώματα) ενδιαφέρον έχουν οι περιοχές που υπάρχουν όπως το κεντρικό Αιγαίο, η Δυτική Θράκη κλπ. Ενδιαφέρον έχει τι χημικά χρησιμοποιούνται μαζί με το νερό σε πίεση, αφού μπορεί να επηρεάσουν τον υδάτινο ορίζοντα και συνεπώς την πανίδα και τη χλωρίδα.
Δεν δικαιολογείται κανένας Έλληνας να μη ξέρει βασικά πράγματα για το φυσικό αέριο, την έρευνα και την εξόρυξη του.

Συμπατριώτες, καλύτερα άμεση παρά ελεγχόμενη πτώχευση.


Η περίπτωση της μη πτώχευσης της χώρας δεν παίζει πλέον πουθενά. Οι πάντες οργανώνονται για την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας. Οι πάντες, εκτός από εμάς τους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι, παραδομένοι στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου και εγκαταλειμμένοι από μια φοβισμένη αντιπολίτευση (κυρίως την αξιωματική), δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τι μας ξημερώνει.

Οι Αμερικανοί προτείνουν στην ΕΕ να αναλάβει εκείνη το 50%....
του ελληνικού χρέους. Οι Γερμανοί δεν το δέχονται. Έχουν βάλει στο μάτι τον ελληνικό πλούτο και σχεδιάζουν να εξαντλήσουν μακροχρόνια τη χώρα και το λαό μας, μέσα από μια ελεγχόμενη χρεοκοπία. Δυστυχώς, σύμμαχο στα σχέδιά τους, έχουν το ελληνικό παρασιτικό, εθελόδουλο και ψοφοδεές καθεστώς, το οποίο θα παραδώσει τα πάντα, λαό και χώρα, αρκεί να το συντηρήσουν οι δανειστές στην κοινωνική εξουσία.


Εμείς, όλα αυτά τα χρόνια καταστρέψαμε τα πάντα. Δεν έχουμε μια παραγωγική μηχανή (είτε στον πρωτογενή είτε στον δευτερογενή τομέα) τέτοια, που θα μπορούσε τώρα να πάρει μπροστά για να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση. Αντίθετα, έχουμε μια οικονομία κυρίως υπηρεσιών και αυτές ακριβές και κακής ποιότητας. Έχουμε εξαρτήσει τη ζωή μας από τα εισαγόμενα προϊόντα που αγοράζαμε με δανεικά. Όπως δείχνουν λοιπόν τα πράγματα, θα μας πάνε σε μια μακροχρόνια εξαθλίωση και αφού μας πάρουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες θα μας αφήσουν, σαν τις εγκαταλειμμένες «πόρνες». Τότε αφού θα μας έχουν πάρει τις τραπεζικές καταθέσεις μέσω των φόρων για να γλιτώσουμε τα ακίνητα, θα μας πετάξουν πίσω στη δραχμή για να μας πάρουν και  τα ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν το βλέπετε άραγε που μας πάνε;;

Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Πρέπει κατ’ αρχήν να απελευθερωθούμε από το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Στη συνέχεια, είναι χιλιάδες φορές προτιμότερο να πάμε σε μια άμεση και πλήρη χρεοκοπία τώρα, παρά σε μια μακροχρόνια εξαθλίωση.

Ναι είναι αλήθεια ότι στην αρχή τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά, αλλά όμως θα έχουμε κερδίσει δύο πράγματα. Πρώτον θα έχουμε πετάξει από πάνω μας την καθεστωτική γάγγραινα και δεύτερον, ελεύθεροι πλέον,  θα κτίσουμε όλοι μαζί από την αρχή νέο δημοκρατικό κράτος, νέα αυτοδύναμη παραγωγική μηχανή  και νέα κοινωνία αλληλεγγύης, όπως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας και στην ιστορία μας. Διαφορετικά, με ελεγχόμενη χρεοκοπία θα είμαστε δια βίου σκλάβοι.

Ναι, μπορεί η ενέργεια αυτή να διαλύσει την ευρωζώνη ή ακόμα και να οδηγήσει σε κρίση την παγκόσμια οικονομία, αλλά πλέον …Who cares???…
Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται..

ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ: "ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΜ"!

Στη συνάντησή του με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τους αναπτερώσει το ηθικό. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την τόλμη που δείχνουν ψηφίζοντας δύσκολα νομοσχέδια και υποσχέθηκε ότι δε θα επιτρέψει η Ελλάδα να αποκτήσει μισθούς Κίνας και Ινδίας. Μια θέση που από τους βουλευτές εκλήφθηκε ως… υποχώρηση, αφού η προεκλογική δέσμευση, όπως υπενθύμισε εις εκ των συμμετεχόντων ήταν να γίνουμε… η Δανία του Νότου! Το κλίμα ήταν βαρύ.
Οι βουλευτές επισήμαναν πως δεν αντέχουν για πολύ ακόμη ενώ οι αντοχές του κόσμου έχουν ήδη εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου είπε:

• «Όλα θα πάνε καλά, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ» χωρίς να το προσδιορίσει. Δεν μίλησε για εκλογές και συγκυβέρνηση.

• «Όσον αφορά τις εργασιακές συμβάσεις δε θα γίνουμε Ινδία» τόνισε, καθώς την ώρα της συνάντησης έλαβε ένα σημείωμα με τις απαιτήσεις της τρόικας από τον υπουργό Εργασίας.


• «Δεν είμαστε ούτε νεοφιλελεύθεροι, ούτε κρατιστές, είμαστε με τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου» σημείωσε για την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ.
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΜΕ ΤΟ...ΜΠΑΜ;

Να πρόκειται για επικείμενη χρεωκοπία; "Θερμό" επεισόδιο με τους Τούρκους; Ή κάτι άλλο;

Όσο για την αποστροφή του περί "αρχαιολληνικής έννοιας του όρου", λέμε το εξής: Αν έφτασε στο σημείο να...επικαλείται, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΒΑΝΑΥΣΑ, ακόμα και την αρχαία Ελλάδα ο εντεταλμένος ανθέλληνας, τότε η έκφραση "τρικυμία εν κρανίω" μάλλον είναι πολύ επιεικής για να τον χαρακτηρίσει!

"Μέχρι Αιτωλοακρνανία,φθάνει η Αλβανία",διδάσκουν στα Τίρανα!Δείτε το βιβλίο!

Το μεγαλύτερο όπλο για ένα λαό είναι η εκπαίδευση . Και σε πολλές περιπτώσεις το όπλο αυτό χρησιμοποιείται ως όπλο επιθετικό.Στην Ελλάδα πολλές φορές έχει ασκηθεί εντονότατη κριτική σε όσους …τολμούν να υπερασπιστούν ιστορικές απόψεις που από κάποιους δήθεν νεωτεριστές θεωρούνται όχι απλά ξεπερασμένες αλλά και …επικίνδυνες!

Η συζήτηση για το αν υπήρξε το “κρυφό σχολειό” ή όχι πόσες φορές εχει γίνει με τους υποστηρικτές της άποψης ότι η …Οθωμανική Αυτοκρατορία παρείχε τέτοιου επιπέδου μόρφωση που δεν θα χρειαζόταν “κρυφό σχολειό”. Ποτέ δεν καταλάβαμε βεβαια γιατί ακόμη και τους θρύλους μας πρέπει να τους καταρρίπτουμε.

Διαβάστε τώρα τι συμβαίνει στη γειτονική Αλβανία. Τι διαδάσκουν φέτος με νέο βιβλίο Γεωγραφίας τα νέα παιδιά στα λύκεια της χώρας.Και σκεφτείτε πως θα γαλουχηθούν αυτά τα παιδιά.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο βιβλίο Γεγραφίας της Αλβανίας:

•«η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο.... οποίο “αιμοσταγείς” Έλληνες πραγματοποίησαν “εθνοκάθαρση” στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

•”Οι Αλβανοί προέρχονται από το Βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα που ήταν η μητέρα του Μ.Αλέξανδρου.

•”Αλβανικές περιοχές είναι το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας”.

Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία είναι και το εξώφυλλο του βιβλίου!

Η τρόϊκα "βάζει χέρι" στις Ένοπλες Δυνάμεις!Τι θέλουν να κόψουν!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Βήμα, ανάμεσα στους επτά υπουργούς που δέχτηκαν "κόκκινη κάρτα" από την τρόϊκα, είναι και ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης! Αιτία ότι "δεν μειώθηκαν οι προσλήψεις στις ΕΔ" και "στις αστυνομικές ακαδημίες"!!! Τρανταχτά τα λάθη (;),αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει στις ΕΔ ,ούτε έχει καμία σχέση ο ΥΕΘΑ ...με τις αστυνομικές ακαδημίες! Τότε γιατί ...η κόκκινη κάρτα ή μάλλον οι διαρροές γι΄ αυτή; Γιατί φτιάχνεται κλίμα για την "εισβολή" της τρόϊκας στο ΥΕΘΑ!

Μέχρι τώρα οι "τροϊκανοί" έχουν κάνει επισκέψεις στο ΥΕΘΑ κυρίως επί Βενιζέλου, όπου ...έπιναν πορτοκολάδα και καφέ, έβλεπαν τα στοιχεία που τους έδειχναν ,κούναγαν το κεφάλι κι έφευγαν. Τώρα θα έρθουν με άγριες διαθέσεις για ...περικοπές οι οποίες αν κρίνουμε και από τις χθεσινές διαρροές θα αφορούν και στο προσωπικό!

Που έχουν στοχέυσει; Όταν μιλάνε για προσλήψεις στις ΕΔ, εννοούν τις νόμιμες και αυτονότητες μονιμοποιήσεις ΕΠΟΠ που έγιναν και πρόσφατα. Κι επειδή αυτές τις μονιμοποιήσεις δύσκολα μπορούν να τις αγγίξουν,κάνουν θόρυβο περίπ προσλήψεων για να αποτρέψουν τα επόμενα κύματα μονιμοποίησης!

Δυστυχώς οι ΕΠΟΠ που δεν είναι μονιμοποιημένοι,είναι ακάλυπτοι. Ο ΥΕΘΑ όσες φορές έχει αναφερθεί στο θέμα δίνει αόριστες εγγυήσεις προσθέτοντας πάντα με έμφαση ότι θα μονιμοποιηθούν όσοι έχουν τα προσόντα. Η πραγματικότητα που δεν λέει είναι ότι θα μείνουν -αν μείνουν- όσους αντέχει το ταμείο να πληρώσει!

Το μεγάλο θέμα θα προκύψει όμως αν αποδειχτούν ορθές οι πληροφορίες που θέλουν τους "τροϊκανούς" να αποκτούν λόγο και ρόλο ακόμη και σε περικοπές που έχουν να κάνουν με τη δομή και λειτουργία των ΕΔ, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο στρατοπέδων, τη μείωση του όγκου των ΕΔ με κατάργηση στρατιωτικών σχηματισμών κ.λ.π. Μέτρα που θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση και οι δυό ΥΕΘΑ (Βενιζέλος-Μπεγλίτης) να έχουν σχεδιάσει και πάρει από μόνοι τους! Κανείς από τους δύο δεν το τόλμησε και πληροφορίες λένε ότι τώρα θα το κάνουν...μέσω τρόϊκας.

Είναι όμως δυνατόν να συζητηθούν τέτοια ζητήματα με τους τροϊκανούς; Ποιος μπορεί πια να αποκλείσει οτιδήποτε;

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν να έχουν συναντήσεις οι τροϊκανοί και με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,κατά μόνας!

Θα το δούμε κι αυτό;

Κοιμηθείτε ήσυχα: Ο Π.Μπεγλίτης αντάλλαξε κινητά με τον Τούρκο ΥΠΑΜ!


Μεγάλες επιτυχίες στο τομέα της αμυντικής πολιτικής κατήγαγε η χώρα: Και το κινητό του Τούρκου ΥΠΑΜ πήρε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αλλά και πήρε πίσω τις δηλώσεις περί "Μη ύπαρξης τουρκικών παραβιάσεων στον ΕΕΧ του Αιγαίου επί 1,5 χρόνο"! και σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε πριν από λίγο υποστηρίζει ότι στην συνάντησή του χθες στην Αττάλεια με τον Τούρκο ομόλιγό του Ismet Yilmaz, "έθεσε το ζήτημα των πρόσφατων τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εμπλοκών, από την πλευρά των τουρκικών αεροσκαφών, πρακτική η οποία επανήλθε ύστερα από 1,5 χρόνο στο Αιγαίο" προσθέτοντας δηλαδή και τις εμπλοκές στην διατύπωσή του.
Δηλαδή διευκρινίζει ότι αναφερόταν στις εμπλοκές και όχι στις παραβιάσεις όταν είπε ότι "Είχαν να συμβούν 1,5 χρόνο παραβιάσεις", προκειμένου να "μαζέψει" το θέμα  με τις δηλώσεις του. 
Κατά τα λοιπά, στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) προστέθηκε και η ... ανταλλαγή των κινητών τηλεφώνων των δύο υπουργών, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οπότε τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι: "Συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί στο εξής τακτικός διάλογος μεταξύ των δυο υπουργών. Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν τους αριθμούς των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων, ώστε να συνομιλούν απευθείας, με στόχο την άμβλυνση της έντασης και την αποτροπή μη επιθυμητών καταστάσεων. Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια της υφιστάμενης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Αεροπορικών Κέντρων Λάρισας και Εσκί Σεχίρ".
Επίσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έδειξε να αντιλαμβάνεται την προσέγγιση του Έλληνα ομολόγου του, αναφορικά με την ένταση που δημιουργούν οι παραβιάσεις και οι εμπλοκές".
Είμαστε περίεργοι για το πως το έδειξε: Κουνώντας το κεφάλι και βάζοντας τις δύο παλάμες να το κρατούν κατά το ισλαμικό έθιμο, λέγοντας "Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω"; Κοκκίνησε από ντροπή; Ή απλά έπιασε την γνωστή περιοχή του ανθρωπίνου σώματος και την έξυσε; Γιατί και σήμερα είχαμε παραβιάσεις. Λίγες, αλλά είχαμε. Εκτός και αν οι "απλές" παραβιάσεις του ΕΕΧ δεν μετρούν πλέον...