Tri-Anthropo-Type Paschalidis


Γιώργος Πασχαλίδης

Η εγκαθίδρυση του φόβου πλέον, ώθησε τους ανθρώπους αντί να απολαμβάνουν, να τρέχουν και να αποθηκεύουν ώστε να έχουν για το αβέβαιο πια μέλλον. Αυτός είναι ο φόβος. Να ταξιδεύει η σκέψη, να ψάχνει στο μέλλον, και να καταλήγει να βασανίζεται για πιθανούς κινδύνους που ΘΑ προκύψουν, τους οποίους γιγαντώνει, δημιουργώντας …φαντάσματα!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! 15 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

TzamiL2.jpg
Σημ. Είναι σκανδαλώδης η αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά των Ελλήνων πολιτών και των λαθρομεταναστών, σε όφελος πάντα των λαθρομεταναστών!!!.
Μας ζητούν να κάνουμε θυσίες επί θυσιών γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά πως εξοικονομούνται τόσα λεφτά για να χτιστεί τζαμί???
Εμείς θα πληρώνουμε και άλλοι θα απολαμβάνουν?? Όταν είναι για να βολέψουμε τους λαθρομετανάστες που είναι σχεδόν όλοι μουσουλμάνοι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ενώ για σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, μισθούς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???


Στην  Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου σε καιρούς που οι χριστιανοί κάτοικοι κυριολεκτικά "δεν έχουν μαντίλι για να κλάψουν", δίνει 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκε για να ελευθερώσει τη χώρα από τον μουσουλμανικό ζυγό προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Την ίδια ώρα η Ελβετία, η οποία ουδόλως απειλείται από πληθυσμιακή αλλοίωση λόγω της μαζικής λαθρομετανάστευσης, έκλεισε οριστικά την πόρτα ακόμα και στις πιέσεις πανίσχυρων οικονομικά χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και απέρριψε οριστικά την ανέγερση τζαμιών!

Εμείς όμως με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου τεμένους, υφιστάμενα υπόστεγα του πρώην ναυτικού οχυρού θα διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η προσωρινή χρήση των πρώην εγκαταστάσεων ήταν πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει και τον συντονισμό για την υλοποίηση του έργου.
Η συγκεκριμένη έκταση μέχρι πρότινος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραχωρήθηκε ήδη στην κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), περιουσιακά στοιχεία της οποίας θα είναι το τέμενος και οι λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. ευρώ!
Την ίδια στιγμή στην Ελβετία  ως "απαράδεκτες" χαρακτήρισε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι, η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο απέρριψε και κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές των μουσουλμανικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν, άμεσα ή έμμεσα «θύματα» της σχετικής απόφασης των Ελβετικών αρχών καθώς και ότι, η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων, δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας.
Παρέλαβαν Ελλάδα με πλήρη εθνική κυριαρχία και θα παραδώσουν ένα πολυεθνικό μόρφωμα, τουλάχιστον στην Αθήνα...

Μόσχα: "Δίναμε προ ΔΝΤ 25 δισ ευρώ σαν ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ βοήθειας και ο Γιώργος μιλούσε για οικολογία

gap pinokio.jpeg
Σημ. Συνεχώς βγαίνουν αποκαλύψεις πρόσφατα με την Κίνα και τώρα με την Ρωσία ότι όντως υπήρχαν προτάσεις βοήθειας εκτός του "μονόδρομου" του ΔΝΤ και του Μνημονίου!!!
Πρέπει ή δεν πρέπει οι υπεύθυνοι αυτής της μεθόδευσης για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, στα Μνημόνια,στα ξεπουλήματα και τώρα ένα βήμα πριν την χρεοκοπία επιλεκτική ή όχι να δικαστούν για εσχάτη προδοσία???
Ενήργησαν ή όχι ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων ??
Υποθήκευσαν ή όχι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας???
Προσπαθούν ή όχι να αλλοιώσουν εθνολογικά τη χώρα??? Ποιος μπορεί  να αποφανθεί για όλα αυτά και να τους τιμωρήσει??
Μόνο εμείς μπορούμε. Κανείς άλλος. Εμείς μπορούμε και εμείς πρέπει να τα επιβάλλουμε!!! Δεν αρκεί να βγαίνουμε μόνο στους δρόμους και τις πλατείες. Πρέπει να δράσουμε .Να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν το συντομότερο!! 

Επικίνδυνη τροπή για τα ελληνικά συμφέροντα αρχίζει και λαμβάνει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω "μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις" (!) είναι απίστευτη. Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Γκρομίκο, του τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Α.Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.
Αλλά υπήρξε και δεύτερο κτύπημα από την Μόσχα: Σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στην «Ελευθεροτυπία» είναι πραγματικός "καταπέλτης". Μιλάει για "χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ που θα προσέφερε στον Γ.Παπανδρέου ο Β.Πούτιν, για να γλυτώσει η χώρα από το Μνημόνιο (να σημειώσουμε ότι ο Γ.Παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε αρνηθεί ότι ο οποιοσδήποτε του είχε προτείνει οικονομική βοήθεια και για τον λόγο αυτό "Αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο"), αλλά αντί να τεθεί τέτοιο ζήτημα, ο Γ.Παπανδρέου του μιλούσε για ... οικολογία!
Στην συνέντευξή του ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος βουλευτής, περιγράφει με λεπτομέρειες το φιάσκο της επίσκεψης Παπανδρέου στην Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν περίμενε με το πακέτο των δισεκατομμυρίων ευρώ τον Γ.Παπανδρέου και εισέπραξε μια ... εκκωφαντική αδιαφορία, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός για το μόνο που του μιλούσε, κατά βάση ήταν ... οικολογικά θέματα!
Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 κιόλας να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα, πλην όμως υπήρχε ο «αστάθμητος» παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος φρόντισε να «βραχυκυκλώσει» όλες τις διαδικασίες που μπορεί να οδηγούσαν στη λήψη του δανείου, στις δύσκολες εκείνες ώρες, που η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως ρευστότητα.
«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.
 
Έτσι τις δραματικές εκείνες ώρες όπου δηλώσεις περί «Τιτανικού» είχαν φροντίσει να τινάξουν στον αέρα την πιστοληπτική εγκυρότητα της Ελλάδας, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ήταν έτοιμος να ακούσει τον Έλληνα ομόλογό του ο τελευταίος προτίμησε, σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη να του μιλήσει για τις οικολογικές του ανησυχίες!
 «Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ήταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, ούτε έθεσε θέμα ανάπτυξης οικονομικών ή στρατηγικών σχέσεων, αλλά μιλούσε για τα ... οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας»!
Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημίσετε;».
Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε". 
Πρόκειται για την διακρατική συμφωνία προμήθειας των BMP-3HEL. Βέβαια το παράδοξο θα ήταν να την προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ αρνήθηκε να συζητήσει για χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ θα συζητούσε να δώσει 1,2 δισ. ευρώ, έστω και αν υπήρχε κρατική δέσμευση; 
Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

Ίμια 1996-2011: 15 χρόνια μετά την εθνική ταπείνωση

imia simaia.jpgΣυμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια (30-31 Ιανουαρίου 1996), που έφερε τις δύο γειτονικές χώρες στα πρόθυρα της πολεμικής αναμέτρησης. Τη νύχτα εκείνη, η Τουρκία, με τη χρήση στρατιωτικής βίας, κατέλαβε ελληνικό έδαφος. Αποβίβασε Tούρκους στρατιώτες στη βραχονησίδα Ίμια. 

Για την κρίση στα Ίμια, έχουν καταγραφεί οι απόψεις των Eλλήνων πρωταγωνιστών, δηλαδή των εν δυνάμει ενόχων της εθνικής ταπείνωσης. Ωστόσο, επίσημη έρευνα, είτε από την ελληνική Βουλή, είτε από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας, δεν έχει γίνει. Δεν έχουν αποδοθεί ακόμη οι ευθύνες για τη νύχτα της ντροπής. Κάποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις και εμποδίζουν τις έρευνες.

Το αποτέλεσμα όμως είναι συγκεκριμένο. Η Ελλάδα, με την παρέμβαση των Aμερικανών, υποχρεώθηκε, ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, να υποστείλει τη σημαία της και να αποσύρει τη στρατιωτική της φρουρά από τη μία των βραχονησίδων Ίμια. Ήταν η προϋπόθεση για να αποχωρήσουν οι Tούρκοι στρατιώτες από την άλλη βραχονησίδα των Ιμίων. Έκτοτε, η Τουρκία διατυπώνει την περίφημη θεωρία της περί «γκρίζων ζωνών» με την οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε δεκάδες νησίδες, βραχονησίδες και νησιά του Αιγαίου.

Σήμερα, δεν μπορούν οι Έλληνες πολίτες να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Ιμίων, όπως είχαν τη δυνατότητα πριν από τον Ιανουάριο του 1996.
Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: Η αποκλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων έγινε με απώλεια εθνικού εδάφους; Εκτιμώ ότι η απάντηση είναι δυστυχώς καταφατική!

Τα τραγικά γεγονότα της θυελλώδους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νύχτας των Ιμίων (30-31 Ιανουαρίου 1996) επανήλθαν, ως εφιάλτης, στην επικαιρότητα με αφορμή το νεοεκδοθέν βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και βασικού πρωταγωνιστή των γεγονότων. Τα όσα αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του τα είχε υποστηρίξει τότε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός, μέσω των χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων, των διανοούμενων της «αυλής» Σημίτη και των πολιτικών, που τότε αποτελούσαν τα εξαπτέρυγα του εκσυγχρονισμού. Με την συμπερίληψή τους όμως, στο βιβλίο του κ. Σημίτη, οι αιτιάσεις αυτές αναβαθμίζονται πλέον σε ιστορικά ντοκουμέντα και απαιτούν ενδελεχέστερης μελέτης, προς απόδοση ιστορικών, πολιτικών και όχι μόνο ευθυνών, αφού η υπόθεση των Ιμίων δεν έχει ακόμη κριθεί οριστικά, σε ιστορικό, εθνικό, πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό επίπεδο. Οι ερινύες φαίνεται να βασανίζουν τον κ. Σημίτη, γι' αυτό επιχειρεί, με μικροψυχία και πρωτοφανή για πρωθυπουργό ευθυνοφοβία, να μετακυλίσει τις ευθύνες του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Έτσι γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ελληνική ιστορία που κατηγορεί το στράτευμα για ανικανότητα και ανετοιμότητα για πόλεμο!

Αναμφίβολα, δύο είναι οι βασικές πτυχές των γεγονότων των Ιμίων: η στρατιωτική και η πολιτική.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατόρθωσαν να αποβιβάσουν στρατιωτική ομάδα στη μία των βραχονησίδων Ίμια συνιστά σοβαρή αποτυχία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας. Πρόκειται για σφάλμα τακτικής του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Χρ. Λυμπέρη. Και ακόμη, το γεγονός ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έμαθε την κατάληψη της βραχονησίδας από την τηλεόραση συνιστά παταγώδη αποτυχία των δυνάμεων επιτήρησης της περιοχής.

Σε στρατηγικό επίπεδο όμως, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκείνο το βράδυ και ετοιμοπόλεμες ήταν και υψηλό ηθικό διέθεταν και, κυρίως, ήταν σε θέση να απαντήσουν στη βαρύτατη τουρκική πρόκληση. Ωστόσο, η πρώτη στρατιωτική επιτυχία των Τούρκων, αναμφίβολα μικρής στρατιωτικής σημασίας, τρομοκράτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, που εγκατέλειψε κάθε ιδέα αντίδρασης και εναπόθεσε τις τύχες της χώρας μας στους Αμερικανούς τους οποίους και εκλιπαρούσε να βρουν οπωσδήποτε και με οποιοδήποτε κόστος πολιτική λύση! Άλλωστε, την επομένη, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την βοήθειά τους»!!
Σχετικά με τις αντιρρήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ στην εντολή του κ. Σημίτη, να αποχωρήσει το ελληνικό άγημα από την μία των βραχονησίδων Ίμια μαζί με την σημαία, είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου: «Βρε Αρχηγέ, δε λέμε ότι τη σημαία τη φύσηξε ο αέρας, τη χτύπησε το κύμα, να τελειώνουμε;»!!
Νομίζω ότι είναι αποκαλυπτικός ο παρακάτω διάλογος.

- «Ποιος έδωσε εντολή ναύαρχε Λυμπέρη να αποχωρήσουν από τα Ίμια οι Έλληνες στρατιώτες υποστέλλοντας την ελληνική σημαία;»
- Χ. Λυμπέρης: «Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έδωσε εντολή για αποχώρηση. Ήταν το αποτέλεσμα της συμφωνίας που έκανε εκείνο το βράδυ με τους Αμερικανούς. Η στρατιωτική ηγεσία είχε άγνοια. Εγώ, όταν το άκουσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μου το ανακοινώνει, έπεσα από τα σύννεφα. Κείνο το βράδυ στα Ίμια είχαμε τακτικό πλεονέκτημα. Η αεροπορική κάλυψη ήταν αποτελεσματική και υπήρχε υπεροχή σε αριθμό πλοίων και σε κατευθυνόμενα βλήματα. Και το ηθικό του στρατιωτικού προσωπικού ήταν πολύ υψηλό». (Συνέντευξη του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Χρήστου Λυμπέρη στον δημοσιογράφο Χρ. Καπούτση στον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», στις 31 Ιανουαρίου του 2003, στην εκπομπή «στον παλμό των γεωπολιτικών εξελίξεων». Δύο μήνες αργότερα και μετά την έντονη καταδίκη, μέσα από την εκπομπή, της αμερικανικής στρατιωτικής εισβολής στο Ιράκ, η εκπομπή διακόπηκε!!).

Η πιο σημαντική όμως πτυχή των γεγονότων των Ιμίων είναι η πολιτική. Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργικοκεντρικό δημοκρατικό πολίτευμα. Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Τη νύχτα των Ιμίων είχαμε πολιτική και όχι στρατιωτική κυβέρνηση. Ο κ. Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός και ο ναύαρχος Λυμπέρης δεν στασίσε, ούτε επιχείρησε να ανατρέψει την Κυβέρνηση. Επομένως ό,τι έγινε ή δεν έγινε τη νύχτα των Ιμίων είναι έργο της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που προφανώς χρεώνονται και το όποιο αποτέλεσμα. Επειδή όμως το αποτέλεσμα είναι πράγματι οδυνηρό για τη χώρα μας, ο κ. Σημίτης επέλεξε, προκειμένου να διασωθεί από την απόδοση ευθυνών και φυσικά για να προστατεύσει και την υστεροφημία του, να κατηγορήσει τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ και να μεταθέσει τις ευθύνες του στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.

Οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων δείχνουν και το επίπεδο  σοβαρότητας της νεοσύστατης (δεν είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή) Κυβέρνησής του. Ο Κ. Σημίτης είχε επιλέξει την αποκλιμάκωση της κρίσης έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Ακόμη και αν αυτή η αποκλιμάκωση συνοδευόταν με απώλεια εθνικού εδάφους!

Το επιχείρημα του κ. Σημίτη, ότι προτίμησε το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, για τα δώσει το μήνυμα στους αντιπάλους ότι προτιμά την πολιτική από την στρατιωτική λύση, είναι αποκαλυπτικό της ψυχολογικής κατάστασης του πρωθυπουργού τη νύχτα της κρίσης. Και ακόμη, η πλήρης συμμόρφωση του περίτρομου Κ. Σημίτη στην εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον να αποσύρει πάραυτα το προσωπικό και την ελληνική σημαία από τα Ίμια, χωρίς εγγυήσεις για τη διατήρηση της ελληνικής κυριαρχίας στη βραχονησίδα, φανερώνουν τον πανικό και την πολιτική ανυπαρξία του Κ. Σημίτη. Η κατάρρευση του πρωθυπουργού προκλήθηκε από τον φόβο που του προκάλεσε το ενδεχόμενο και μόνο δυναμικής αντίδρασης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην βαρύτατη τουρκική προσβολή. Να καταλάβουν δηλαδή οι Τούρκοι στρατιώτες ελληνικό έδαφος.

Ενδεικτικό της κωμικοτραγικής συνεδρίασης του «ΚΥΣΕΑ» υπό τον κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι κείνο το βράδυ έγινε επιστράτευση τοπικών εφεδρειών στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εν αγνοία του πρωθυπουργού και των υπουργών που μετείχαν στο ΚΥΣΕΑ!!

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Τσιλέρ, και κυρίως το κεμαλικό πολιτικό-στρατιωτικό κατεστημένο, εκτιμώντας σωστά τον τρόπο αντίδρασης του κ. Σημίτη, αποφάσισαν και κατέλαβαν ελληνικό έδαφος (βραχονησίδα Ίμια) και στη συνέχεια εφηύραν τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Και το τραγικό είναι ότι ο κ. Σημίτης, στο βιβλίο του, αποκαλύπτει ότι στις διερευνητικές επαφές των εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας περιλαμβάνονται και οι «γκρίζες ζώνες»! Δηλαδή, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, η Ελλάδα διαπραγματευόταν και την εκχώρηση κυριαρχικών μας  δικαιωμάτων; Είναι δυνατόν;

Δυστυχώς δεν έχουν τέλος τα όσα περίεργα, αλλά και ταπεινωτικά για το κύρος της Ελλάδας, συνέβησαν κατά την αξημέρωτη, ως και σήμερα, νύχτα των Ιμίων.
Ωστόσο, υπάρχουν και τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει κάποτε επιτέλους να απαντηθούν αρμοδίως:

1. Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, η τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ» προσεγγίζει την αφύλαχτη Δυτική Ίμια σε απόσταση 100 μ. από την ακτή. Απονηώεται από την τουρκική φρεγάτα ελικόπτερο και κατευθύνεται προς την ελληνική βραχονησίδα. Η πληροφορία μεταφέρεται αμέσως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Επειδή ο Α/ΓΕΕΘΑ με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου(!), ο αντικαταστάτης του, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Σταμπουλής, δίνει αμέσως εντολή κατάρριψης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η εντολή είναι προς τους Κυβερνήτες της Φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» και «ΕΛΛΗ». Η εντολή δεν εκτελείται!!! Γιατί; Μήπως οι πλοίαρχοι επικοινώνησαν με το Μέγαρο Μαξίμου και οι πολιτικοί τους είπαν να αγνοήσουν τις εντολές της ηγεσίας τους; Δεν θα πρέπει οι κύριοι αυτοί να δώσουν εξηγήσεις;

2. Μονάδα Πυροβολικού στην Κάλυμνο είχε τάξει τα πυροβόλα της σε θέση μάχης από το μεσημέρι της 30ης Ιανουαρίου. Η βραχονησίδα Δυτική Ίμια ήταν μέσα στο βεληνεκές των πυροβόλων. Μετά την κατάληψη της βραχονησίδας από Τούρκους κομάντος, η στρατιωτική ηγεσία προτείνει, αν όχι τον βομβαρδισμό, τουλάχιστον τη ρίψη προειδοποιητικών βολών, που θα προειδοποιούν τους Τούρκους στρατιώτες και θα τους υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος που έχουν καταλάβει παρανόμως. Η πρόταση απορρίπτεται ασυζητητί από την πολιτική ηγεσία. Γιατί;

3. Τρία στελέχη του πολεμικού μας Ναυτικού, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, ήταν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που πήρε εντολή να πετάξει πάνω από τα Ίμια και να εντοπίσει τους Τούρκους στρατιώτες. Οι τρεις άνδρες εκτέλεσαν την αποστολή τους, αλλά το ελικόπτερο, για άγνωστη μέχρι και σήμερα αιτία, συνετρίβη στα  παγωμένα νερά του Αιγαίου. Οι ηρωικοί ναυτικοί μας έδωσαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της πατρίδας. Σήμερα, πολλοί από την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θέλουν να ξεχάσουν τη θυσία τους. Γιατί άραγε; Και κυρίως, θα μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου;

4. Αληθεύει ή όχι, ότι ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ρ. Χόλμπρουκ, 45 λεπτά πριν την απόβαση των Τούρκων στα Ίμια, γνωστοποίησε σε διπλωμάτη της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον την επικείμενη αποβατική ενέργεια των Τούρκων; Ωστόσο, το σήμα που εστάλη από την Ουάσιγκτον δεν έφτασε ΠΟΤΕ στον Α/ΓΕΕΘΑ, ή στον υπουργό Εξωτερικών ή τον πρωθυπουργό. Γιατί;

Κατόπιν αυτών, σήμερα παρά ποτέ άλλοτε, είναι εθνικά, ιστορικά και ηθικά αναγκαίο να λάμψει η αλήθεια για τη σκοτεινή νύχτα των Ιμίων. Πρέπει η Βουλή των Ελλήνων να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Επιβάλλεται η σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει εξονυχιστικά τα γεγονότα των Ιμίων, ώστε να αποδοθούν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, αν προκύψουν, σε όλους τους πρωταγωνιστές. Διότι η Ελλάδα εκείνο το βράδυ διασύρθηκε, μίκρυνε, πόνεσε, μάτωσε και κάποιοι ευθύνονται γι' αυτό, πολιτικοί ή στρατιωτικοί. Πρέπει η αλήθεια να φθάσει στον ελληνικό λαό, από την Βουλή, το στυλοβάτη του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και όχι από τους εμπλεκόμενους, και δυνάμει ενόχους.

Πουτάνα Ελλάδα δεν θα ισώσεις ποτέ! (Θ.Κολοκοτρώνης)

Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη (αν όχι ύποπτη) κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα. Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, καθώς τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό κίνητρο ....
Το προαναφερόμενο σύστημα, έχει τη δυνατότητα να «βλέπει» χωρίς να εκπέμπει, ακυρώνοντας στην κυριολεξία τον τουρκικό στρατό και δημιουργώντας ένα πολύ αξιόπιστο πλέγμα ασφαλείας γύρω από τα νησιά αλλά και τις βραχονησίδες μας.
Το μειονέκτημά του: είναι πολύ χαμηλού κόστους. Και αυτό, δεν αρέσει σε πολλούς χρυσοκάνθαρους αλλά και στους ανθρώπους της γνωστής πρεσβείας, οι οποίοι έχουν διαβρώσει το στράτευμά μας και στην κυριολεξία ελέγχουν τις προμήθειές του.
Και αυτοί, βρίσκονται πάρα πολύ ψηλά και για όσους γνωρίζουν, έχουν προϊστορία, εξ ου και το σύστημα ποτέ δεν τους πειράζει, ασχέτως των εναλλαγών στην εξουσία .... Είμαστε, βλέπετε, ενταγμένοι και στις «ευρωατλαντικές δομές» και για να το θέσουμε «κομψά», η (δυστυχώς σχεδόν πάντα καθοδηγητική) «γνώμη» των «συμμάχων» μας (αλλά στην ουσία εχθρών και υπονομευτών της εθνικής μας κυριαρχίας), μετράει πολύ. Η πρεσβεία άλλωστε, δεν αστειεύεται. Ρωτήστε τον Κώστα Καραμανλή να σας πει ....
Πάμε παρακάτω τώρα: δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες επιστήμονες αναπτύσσουν ανάλογα συστήματα. Είναι η πολλοστή. Παράδειγμα το αντιαεροπορικό σύστημα Άρτεμις. Παράδειγμα και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κάποτε παρουσιάστηκε, η ανάπτυξη του οποίου θα ήταν τόσο απαραίτητη για την επιτήρηση της μεθορίου μας (έχουμε και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης), αλλά και αυτή δεν κατέστη δυνατή.
Αν ήταν να αγοραστεί κάτι ανάλογο από τη χώρα μας και δη «ακριβό» (εμείς για κάποιο λόγο, πάντα αγοράζουμε πιο ακριβά από τους υπόλοιπους ....), να δείτε πως θα έπεφταν λυτοί και δεμένοι πάνω μας, από «αντιπροσώπους» και πρεσβείες, μέχρι και ανώτατοι αξιωματικοί που θα έφταναν στο σημείο ακόμα και να ανακαλύψουν και να εισηγηθούν για «ανάγκες», εκεί που αυτές δεν υπάρχουν.
Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Οι επιστήμονές της διέπρεψαν, διαπρέπουν και θα διαπρέπουν. Όμως, υπάρχουν αμέτρητοι μίσθαρνοι προδότες και ασυνείδητοι στην πατρίδα μας, όπως και ευθυνόφοβοι γραφειοκράτες. Άτομα που όχι μόνο δεν κάνουν το καθήκον τους, αλλά απογοητεύουν και τους υπόλοιπους, αν δεν τους εκμαυλίζουν κιόλας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το εν λόγω σύστημα έχει παρουσιαστεί πολλάκις ενώπιον επιτελών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, της πρώην και της νυν, που έδειξε να ενθουσιάζεται. Έχει παρουσιαστεί ενώπιον αξιωματικών, γνωστών για τα πατριωτικά τους αισθήματα και την προσήλωσή τους στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και των συμφερόντων της πατρίδας, όπως ο Παναγιώτης Χηνοφώτης και ο Δημήτρης Γράψας. Από εκεί και πέρα: οι δύο προαναφερόμενοι δυστυχώς αποχώρησαν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Απομένει να δούμε πως θα ενεργήσουν οι διάδοχοί τους.
Και κάτι τελευταίο: οι πολεμικές μας βιομηχανίες φυτοζωούν. Κατέστησαν αν και αρτιότατες ως προς την υποδομή και τις δυνατότητές τους, φυτώρια γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και κομματικών προσλήψεων. Οι παραγωγικοί ερευνητές εδώ και χρόνια αισθάνονται να «πνίγονται», σε ένα περιβάλλον που το μόνο που ευνοεί, είναι ο ωχαδερφισμός .... Παράδοξο είναι όντως και το φαινόμενο της ύπαρξης μεγαλύτερου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, απ' ό,τι τεχνικών, στις πολεμικές μας βιομηχανίες. Έργα κυρίως ΠΑΣΟΚ .... Και τώρα, κάποιοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Οικονομικών, μεθοδεύουν «άλλα» πράγματα για τις βιομηχανίες μας, εις βάρος φυσικά των εθνικών μας συμφερόντων.
Εν κατακλείδι: τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του εν λόγω συστήματος. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτό έχει «κολλήσει». Για να το πούμε αλλιώς, δίνεται η εντύπωση ότι πάλι έπεσαν τα γνωστά «μπλοκ». Ας μας πουν από το ΓΕΕΘΑ τι σκοπεύουν να κάνουν, αλλά παρακαλούμε θερμά, πριν το σύστημα βρεθεί σε ξένα χέρια ....